Рефінансування МФО

Якщо ви розумієте, що не можете впоратися з поточними фінансовими зобов'язаннями перед МФО, наприклад, через платоспроможність, що істотно погіршилася, не допускайте прострочення боргу. Подумайте про можливість перекредитування позики.

Рефінансування мікропозик в Україні – суть пропозиції банків

Рефінансування мікропозики – процес оформлення нової грошової позички для погашення боргових зобов'язань перед одним або декількома кредиторами.

Багатьма банками пропонують спеціальні програми перекредитування заборгованостей. Найчастіше для отримання схвалення в таких випадках необхідно зібрати різні документи (включаючи довідку про доходи), передати як забезпечення цінне майно (якщо йдеться про велику суму).

Якщо банк погоджується провести рефінансування у МФО чи ​​іншій банківській установі, то гроші позичальнику на руки він не віддає. Фінансові кошти просто переказуються на вказаний боржником рахунок кредитора (або рахунки кількох фінансових організацій).


Необхідність перекредитування мікропозик через банк

Банки рефінансують мікропозики з великим небажанням. Так як, на їхню думку, до допомоги МФО звертаються лише ті громадяни, які мають крайню необхідність у грошах. Провести перекредитування боргу з банківської позики, як свідчать відгуки, значно простіше. У випадку з банківською організацією можна витратити дорогоцінний час на збір документів та очікування на рішення кредитора (може зайняти до одного-трьох днів). І зрештою зіткнутися з відмовою.

Перекредитування мікрофінансових організацій через банк рекомендується у разі, якщо:

  1. Ви є надійним позичальником і можете виконати всі вимоги установи за документами;
  2. Прострочення мікропозики поки що не настало. При прострочці, що діє, ви з великою ймовірністю отримаєте відмову в новому кредиті.

Взявши банківську позику під порівняно низький відсоток на кілька місяців або років, ви уникнете штрафу від МФО за прострочення і зможете закривати борг невеликими за сумою платежами. Процентна ставка в будь-якому випадку виявиться вигіднішою, ніж ставка мікрофінансової компанії за прострочення безвідмовного кредиту.


Знайти МФО, готову видати гроші в борг клієнту з простроченнями, складно, але можна. Для підвищення ймовірності схвалення заявки, запам'ятайте наші рекомендації:

  • Вказуйте про себе докладну та достовірну інформацію. Ви вже не входите до списку "бажаних" позичальників, і спроба обману приведе вас до 100% відмови;
  • Завантажте на сайт фото або відскановані копії паспорта та ІПН, документів, які здатні довести вашу платоспроможність. Таким шляхом ви покажете кредитору, що не маєте наміру ховатися від виплати боргу;
  • У графі «мети мікрокредитування» (можливо інша назва) напишіть – на оплату чинної позики. МФО у будь-якому випадку знатиме, що у вас є активна позичка. І ви тільки доведіть, що не хочете збільшувати своє фінансове навантаження, а навпаки, прагнете знизити його.

Якщо в грошах вам відмовили і в МФО, і в банку, звертайтесь до мікрофінансової компанії з проханням про реструктуризацію заборгованості. Не намагайтеся втекти від кредитора – сума боргу лише зростатиме. Вам загрожуватиме судовий розгляд.

Коментарі