Гроші у кредит до зарплати

Останнім часом в Україні можна бачити активізацію організацій, які пропонують так звані кредити до зарплати. Рекламу подібного роду можна побачити в метро, ​​на громадському транспорті, на вуличних білбордах, наклеєних на вході до під'їздів, на банерах в інтернеті. Але назви самих компаній маловідомі.

Виявилося, що треба бути дуже уважними при зверненні до такої організації. На ринку існує багато порядних кредитних компаній, але не рідко під вивіскою "гроші до ЗП" зустрічаються відверті шахраї.

У цій статті будуть розглянуті пропозиції тих компаній, які дійсно пропонують у борг гроші до ЗП та порадимо, як не потрапити до лап шахраїв.

Гроші до ЗП – не багато, але швидко

Усі кредитні сервіси, які видають кредити до зарплати на картку онлайн (гроші до ЗП), надають те, що обіцяють. Розміри таких кредитів 1500 — 10000 гривень, що зовсім небагато, а стандартні пропозиції становлять близько 5000 гривень. Період, на який зазвичай надається кредит, варіюється від 7 днів до одного місяця.

Ще одним важливим аспектом щодо суми позики до зарплати — позичальнику, який вперше звертається за кредитом основна маса організацій не зможе запропонувати більше 1-2 тисяч гривень. Але вже після погашення першої позики до зарплати кредитний ліміт буде більшим і збільшуватиметься в міру справного погашення наступних.

Для клієнтів, з якими компанія співпрацює досить довго і вважає їх перевіреними, вони можуть збільшитися до 10-15 тис. гривень.

Як оформити онлайн-кредит до зарплати на карту в Україні?

Процес оформлення та отримання грошей до ЗП гранично простий. З моменту оформлення заявки, яка підкріплена ідентифікаційним кодом та паспортом, до моменту отримання грошей проходить десь 30 хвилин. Переважна більшість кредитних компаній (МФО) заявляють про те, що вся процедура займає до 20 хвилин, а деякі обіцяють видати гроші за 7-8 хвилин цілодобово, після оформлення заявки.

Більшість компаній, які займаються видачею кредитів до зарплати в Україні, є досить технологічними, тому не завжди потрібно відвідувати відділення організації. Подати заявку на кредит до зарплати можна прямо на сайті, внісши туди свої дані, і через досить короткий проміжок часу Вам надійде дзвінок від менеджера компанії, який повідомить результат.

Як варіант замість дзвінка можуть повідомити повідомлення на телефон, який Ви залишите при заповненні анкети. Перше повідомлення надійде, коли заявку приймуть у роботу (за умови, що заявку заповнено правильно), а друге — коли заявку розглянуть. Трапляється, що працівник компанії дзвонить, щоб запропонувати меншу суму позики, якщо потенційний клієнт має шанси на схвальну відповідь.

Про сумне чи скільки потрібно заплатити за гроші до ЗП?

Відсотки річних за кредитами до зарплати на картку можуть становити приблизно 400-1000 відсотків суми боргу, що є шокуючою цифрою для більшості людей. Але це лише специфіка такого роду кредитування: невеликий термін кредиту до ЗП і невелика сума. Якщо взяти, наприклад, середньоринкові умови, то позичивши 1000 гривень на один-два тижні, повертати доведеться десь 1150-1200 гривень.

Можна сказати, що Ви сплачуєте за терміновість. Подібні умови кредитування дуже схожі на ломбардне кредитування, але найголовнішою відмінністю є, що гроші в борг до зарплати ви отримуєте без застави і поручителів.

Не плутайте подібні кредити з кредитними пропозиціями в банках, які переважно під кредитами до зарплати мають на увазі своє готівкове кредитування або кредитки з лімітами до 5-10 тисяч гривень. Ми розглядаємо виключно онлайн кредити до ЗП на карту до МФО.

Чи законні такі кредити до ЗП?

Найчастіше у таких компаній відсутня ліцензія, як, наприклад, у банків чи кредитних спілок. Вони ведуть свою діяльність під гаслом «що не заборонено, то дозволено». Мікрофінансові організації керуються законом, де сказано, що дозволяється кредитувати будь-якого «власними грошима засновників Компанії». Отже наявність державної ліцензії не обов'язково, але все ж таки серйозні учасники ринку її мають.

УВАГА: Часто за вивіскою «гроші до ЗП» прикриваються відверті шахраї, але у разі МФО варто просто бути уважними в деяких моментах, що допоможе розпізнати шахраїв і отримати гроші в кредит до зарплати.

Поради та рекомендації щодо оформлення онлайн кредитів до зарплати на картку

Далі наведено перелік фактів, які допоможуть Вам не стати жертвами обману. При зверненні до МФО варто звертати увагу на відсутність будь-яких додаткових платежів із позики до ЗП, крім відсотків.

Компанія, яка кредитує не повинна:

  • стягувати плату розгляд заявки чи її обробку;
  • пропонувати клієнту будь-які види внесків для отримання можливості скористатися кредитом до ЗП;
  • у будь-якій формі приймати кошти, крім відсотків за користування грошима до ЗП;
  • надавати інші види послуг, крім фінансових;
    вимагати надати заставу чи поручителя;
  • давати обіцянки про великі суми кредиту до зарплати.

Якщо, вивчивши договір кредитування, Ви не знайшли подібних пунктів, можете не турбуватися про чесність та прозорість мікрофінансової організації. Усі витрати клієнта, як правило, вказані у рекламних брошурах та інших інформаційних матеріалах, які можна знайти на сайті компанії або у відділенні. Чесні кредитори особисто зацікавлені у дистанціюванні від шахраїв, оскільки вони вклали серйозні кошти в рекламу та створення мережі філій. Шахраї псують репутацію всім учасникам ринку.

Помилкові судження про кредити до зарплати

Міф перший . Найбільш поширеним міфом про МФО є те, що всі компанії співпрацюють із клієнтами із «чорного списку». Це не зовсім так. Після подання десяти заявок на кредит до ЗП на карту в Україні в різні МФО нам повідомили з БКІ, що 7 з них подавали запит на кредитну історію. Звідси можна зробити висновок, що більшість компаній все ж таки потенційних клієнтів перевіряють.

Міф другий . «Кредити до зарплати» — це не банк, а отже, колекторів не підключать, тобто борг можна не віддавати. Це не так, оскільки МФО прийшли на ринок із серйозними намірами закріпитися на ньому. Вони, як і банки, можуть «нацькувати» на боржника колекторів або застосувати інші прийоми зі свого арсеналу.

Для початку вони застосовують «м'які» методи роботи з боржником, так званий «софт-коллекшин», оскільки у боржника можуть бути вагомі причини для несплати за його фінансовими зобов'язаннями. На цьому етапі регулярно нагадують про обов'язок у повідомленнях чи ввічливими дзвінками.

Але якщо боржник не реагує на це досить довгий час, то компанія переходить до набагато жорсткішого комплексу заходів, які професіонали називають «хард-коллекшин». На цьому етапі співробітник може прийти додому або на роботу до боржника, а крайнім заходом буде подання позову до суду. Як було сказано раніше, мікрофінансові компанії працюють на законних підставах, навіть не маючи ліцензії, закон на їхньому боці. Нерідко суд накладає арешт на авто чи нерухоме майно до погашення боргу.

Гроші в борг до ЗП - що, де і по чому

Невелика кількість найактивніших і найвпливовіших бліц-кредиторів розкидали свої відділення по всій країні. Здебільшого це «спальники» великих міст чи просто місця масового скупчення потенційних клієнтів.

Скільки доведеться віддати, взявши гроші в борг до зарплати в Україні розміром 2000 гривень:

1 тиждень2196 грн.
2 тижні2281 грн.
3 тижні2392 грн.

Процентні ставки в різних мікрофінансових організаціях, які видають кредити до ЗП на карту приблизно порівняні, але все ж таки можуть відрізнятися. Таблиця наведена, наприклад, з розрахунку, що сума кредиту склала 2000 грн., але точні суми виплати оператори розрахують індивідуально

Коментарі